جلسه ژورنال کلاب مرکز تحقیقات حفاظت در برابر پرتوهای یونساز و غیریونساز در تاریخ 23 فروردین ماه 1401
جلسه ژورنال کلاب مرکز تحقیقات حفاظت در برابر پرتوهای یونساز و غیریونساز در تاریخ 23 فروردین ماه 1401
جلسه ژورنال کلاب مرکز تحقیقات حفاظت در برابر پرتوهای یونساز و غیریونساز در تاریخ 23 فروردین ماه 1401 با حضور اعضای مرکز تحقیقات (بصورت مجازی) برگزار گردید. در این جلسه جناب آقای دکتر علی کتابی (عضو هیات علمی گروه رادیوآنکولوژی) سخنرانی ای با عنوان "Helical Tomotherapy: How It Works & Its Advantages" ارائه دادند. خلاصه مطالب ارائه شده به شرح زیر است.
مفهوم هلیکال توموتراپی در اواخر دهه 1980 برای ارائه درمان های هلیکال بر روی یک پلتفرم چرخشی مشابه CT اسکن اختراع شد. این ایده با تحقیق بر روی تحویل پرتوهای بهینه شده غیریکنواخت معرفی شد. این پروژه به طراحی یک سیستم شتابدهنده خطی روی رینگ داخل گانتری CT اسکن با تحویل پرتو بصورت هلیکال منجر شد. سیستم توموتراپی هلیکال یک سیستم تحویل پرتودرمانی با شدت تعدیلشده (IMRT) است که قادر است اهداف را با هزاران پرتو هم صفحه برای دستیابی به توزیع دوز بسیار کانفرمال درمان کند. همچنین سیستم تصویربرداری توموگرافی کامپیوتری مگاولتاژ (MVCT) تنظیم دقیق بیمار روی تخت را امکان پذیر می کند. سیستم منحصربفرد توموتراپی هلیکال به تکامل خود ادامه داده است و اخیراً قابلیتهای ردیابی حرکت تومور را در خود جای داده است.
این سیستم دارای ویژگی های زیر است:
• یک تخت بیمار که با سرعت ثابت (در هر طرح درمان) در جهت طولی حرکت می کند. هدف (بافت سرطانی) که می تواند کمتر از 1 سانتی متر تا بیش از 1 متر طول داشته باشد، از انتهای فوقانی به انتهای تحتانی درمان میشود، زیرا تخت در جهت طولی از مقابل میدان پرتوی عبور میکند.برخی از سیستم های توموتراپی شامل تجهیزات ردیابی حرکت هستند که شامل:
• یک تیوب تصویربرداری کیلو ولتاژ و آشکارساز صفحه تخت برای گرفتن رادیوگرافی (یا آشکار سازهای اختصاصی برای انجام CT اسکن کیلو ولتاژ) از بیمار در فواصل زمانی درمان
نظر دهید