• 1403/09/19
  • - تعداد بازدید: 26
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
محصول فناورانه

طراحی و ساخت دستگاه شبیه ساز فضایی ریزگرانش

دستگاه شبیه ساز فضایی ریزگرانش (Microgravity) از نوع «موقعیت یاب تصادفی» یا همان Random Positioning Machine (RPM)، به عنوان یک دستگاه دارای فناوری پیشرفته (High Tech)  توسط دکتر «سید محمد جواد مرتضوی» رییس مرکز تحقیقات پرتوهای یونساز و غیر یونساز دانشگاه و دکتر «جواد مرادقلی» پژوهشگر پسا دکترای این مرکز تحقیقاتی، توسعه طراحی و ساخته شد.

کاربردهای دستگاه شبیه ساز فضایی ریزگرانش

دستگاه های ریزگرانش، شرایط گرانش نزدیک به صفر و بی وزنی همچون محیط فضا را بر روی زمین ایجاد می کنند. ه کمک این دستگاه ها، افزون بر اجرای پژوهش های زیست شناسی و پزشکی فضایی در زمین، امکان اجرای پژوهش های مرتبط در زمینه های گوناگون علوم پزشکی، از جمله  پژوهش های سلولی و ملکولی، مهندسی بافت و نیز ساخت برخی داروها، فراهم می شود.

در بررسی پیامدهای زیستی رویارویی با محیط فضا، در نظر گرفتن تنها یک عامل اثرگذار فضایی همچون ریزگرانش، ممکن است سبب بروز خطاهای بزرگ در تعمیم نتایج به محیط واقعی فضا شود، چرا که دیگر عوامل اثرگذار در محیط فضا نیز به صورت پیوسته در حال برهم کنش با ریزگرانش بوده و می توانند اثرات آن را تشدید یا تضعیف کنند.

ویژگی های دستگاه شبیه ساز فضایی ریزگرانش

ویژگی ممتاز دستگاه شبیه ساز ریزگرانش طراحی و ساخته شده در این دانشگاه این است که افزون بر ریزگرانش می تواند همزمان عوامل اثرگذار دیگری همچون تابش پرتوهای یونساز را نیز با بهره گیری از امکانات جانبی آن ایجاد کرده و اثرات آنها را بر روی نمونه آزمایشگاهی بررسی کند.

حمایت از تولید

مهمتر از مقایسه هزینه تولید این دستگاه با نمونه های مشابه خارجی، این است که تولید کنندگان چنین دستگاه هایی، ممکن است حتی به بالاترین قیمت ها نیز آن را به کشورهای متقاضی خرید آنها عرضه نکنند. بیشتر...

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,اخبار و اطلاعیه
  • کد خبری : 114307
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید